Meubelen

Totaalinterieur van huis en tuin

Door - Tom Cosyns - Seobureau.be

Nieuw alarmsysteem installeren

Wilt u een nieuw alarmsysteem installeren om uw bedrijf of bedrijfspand te beveiligen? Wilt u meldingen op uw smartphone ontvangen wanneer het alarm afgaat of het systeem overal kunnen in- en uitschakelen?

Welkom in de wereld van commerciële inbraakalarminstallaties en moderne inbraakalarmoplossingen.

Commerciële alarmsystemen zijn er in verschillende configuraties, integratiemogelijkheden en use cases. Sommige alarmsystemen moeten kleinere bedrijven dekken en kunnen volstaan ​​met een doe-het-zelfsysteem met draadloze bewegingsdetectoren en glasbreuksensoren. Andere alarmsystemen moeten grote kantoorruimtes of winkelruimtes bestrijken en vereisen de zorgvuldige planning van een ervaren beveiligingsprofessional. Ongeacht het geval, bedrijven die dure koopwaar of privégegevens huisvesten, hebben een alarmsysteem van commerciële kwaliteit nodig.

Waarom? Omdat een alarmsysteem, indien geïntegreerd met uw videobewakingssysteem, een poging tot inbraak registreert en de lokale autoriteiten waarschuwt voor criminele activiteiten die plaatsvinden in uw instelling.

Zoekt u een draadloze camera of kiest u voor een volledig draadloos camerasysteem? Bij Sitcon vindt u verschillende soorten beveiligingscamera’s die draadloos werken. We beschikken over stand-alone draadloze bewakingscamera’s, maar ook draadloze camera sets met een recorder waar het signaal draadloos wordt verzonden. Met de draadloze camera’s van Sitcon kunt u uw woning of bedrijf beveiligen zonder lastige installatie. Draadloze camera’s of een volledig set worden meestal in combinatie met een recorder geleverd.

Alarminstallatie Installatie door Beveiligingsalarmbedrijven

Als het gaat om alarminstallatie, zijn er veel verschillende opties en richtingen die u kunt inslaan, van doe-het-zelf-installaties tot professioneel geïnstalleerde en geïntegreerde commerciële systemen. Hoewel een snel, eenvoudig doe-het-zelf-alarmsysteem misschien goed is om uw voordeur met een beperkt budget te bewaken, is een systeem dat is geïnstalleerd door commerciële alarmbedrijven en professionele beveiligingsinstallateurs, wanneer u op zoek bent naar hoogwaardige, uitgebreide en effectieve beveiligings- en beveiligingsmaatregelen, een systeem dat is geïnstalleerd door commerciële alarmbedrijven en professionele beveiligingsinstallateurs is de juiste weg. Hier zijn enkele redenen waarom bedrijven zouden moeten overwegen om beveiligingsalarmbedrijven in te huren om hun alarminstallatie uit te voeren:

Het is gemakkelijker

Hoewel een eenvoudige doe-het-zelf-installatie misschien eenvoudiger lijkt dan het integreren van een heel systeem, vooral als het alleen voor uw huis of een klein bedrijf is, is het meestal nog eenvoudiger om dingen gewoon aan de professionals over te laten en ze hun ding te laten doen. Lokale alarmbedrijven en professionele systeemintegrators en installateurs zijn getrainde en deskundige professionals die weten hoe ze op maat gemaakte systemen moeten plannen, schatten, integreren en installeren volgens uw exacte behoeften en specificaties. Alarmsysteemaanbieders weten hoe ze het werk moeten doen en doen het voor u, zodat u uw tijd kunt besteden aan belangrijkere zaken, zoals het runnen van uw bedrijf of tijd doorbrengen met uw gezin.

De installateur doet het onderhoud en de upgrades

Wanneer u samenwerkt met een professionele systeemintegrator, kunnen zij al het onderhoud en toekomstige upgrades van het systeem uitvoeren en eventuele reparaties uitvoeren, waardoor u dergelijke behoeften uit handen wordt genomen en uw leven gemakkelijker wordt. Zij kunnen u helpen de exacte software-updates en hardware-upgrades te vinden die uw systeem nodig heeft om het soepel te laten werken en uw systeem jarenlang up-to-date te houden.

Hulp krijgen als er iets misgaat

Wanneer u een systeemintegrator of een alarminstallatiespecialist inhuurt, bieden zij meestal up-to-date, behulpzame en handige technische ondersteuning en helpdeskassistentie wanneer u problemen ondervindt en hulp nodig heeft bij het oplossen van problemen met uw systeem. Deze ondersteuning is soms ook 24 uur per dag beschikbaar, zodat u nooit onbeveiligd of in de kou staat als er iets misgaat. En als de problemen iets zijn dat u niet kunt oplossen met een beetje technische ondersteuning, sturen ze een ervaren en getrainde technicus om het probleem op te lossen en de zaken weer aan de praat te krijgen.

Up-to-date beveiligingstechnologie

Systeemintegrators zijn op de hoogte van de nieuwste beveiligingstechnologie, van geavanceerde radardetectiesensoren voor maximaal beveiligde faciliteiten tot ultra-high-definition camera’s met geavanceerd zicht bij weinig licht en de nieuwste analyses algoritmen en technologie. Al deze componenten en technologieën kunnen effectief worden geïntegreerd in één alomvattend systeem dat eenvoudig kan worden geüpgraded, geschaald en uitgebreid, en biedt de meest geavanceerde technologieën om uw huis of bedrijf jarenlang veilig te houden.

Beste beschikbare prijzen voor beveiligingscomponenten. Dankzij hun status als distributeurs kunnen systeemintegrators en installateurs u vaak de beste prijzen en zelfs kortingen geven op de nieuwste technologieën en beveiligingscomponenten – vooral wanneer u een volledig systeem koopt en installeert. Ze rollen meestal het hele systeem en de installatie in één netjes, eenvoudig pakket.

Mogelijk zelfs inclusief bewaking

Alarmbewaking is niet altijd inbegrepen of wordt aangeboden door de alarminstallatiespecialist, maar vaak wel, waardoor u een handig, uitgebreid installatie- en bewakingspakket krijgt; dezelfde commerciële alarmbedrijven die uw systeem hebben geïnstalleerd, zullen het ook bewaken en onderhouden, wat zorgt voor een zorgeloze, probleemloze beveiligingservaring. Die integrators en installateurs die niet monitoren, zullen bijna altijd samenwerken met een monitoringbedrijf dat ze kennen en vertrouwen, en dat u tijdens het installatieproces kan verbinden en monitoren.

6 Best Practices voor de installatie van alarmsystemen
1. Plaatsing toetsenbord en bedieningspaneel

2. Programmeer een dwangcode voor het alarmsysteem

3. Plaats sensoren op de juiste plaatsen

4. Schakel uw systeem altijd in

5. Zorg voor back-upverbindingen in geval van nood

6. Vertrouw niet alleen op het alarm

We hebben een meer diepgaand artikel over de 6 best practices voor de installatie van alarmsystemen .

Alarmovernames: de voordelen en functies

Een van de beste manieren om alarmsystemen bij te werken, is door een zogenaamde alarmovername uit te voeren. Maak u geen zorgen, het is een eenvoudig en pijnloos proces. Het alarmsysteem wordt eenvoudig geüpgraded met een moderner toetsenbord terwijl de bestaande bedrading wordt gebruikt. Op die manier profiteert u van de voordelen van de nieuwste alarmtechnologieën en -functies zonder de oude eruit te halen en helemaal opnieuw te beginnen. Het is ook goedkoper dan het installeren van een gloednieuw systeem.

Een woord over bekabelde beveiligingssystemen
Uw bekabelde beveiligingssysteem is hoogstwaarschijnlijk een vooraf geïnstalleerde, professioneel gepersonaliseerde reeks sensoren en monitoren. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan een bedrade systeem niet worden uitgeschakeld door simpelweg een oude draad (of zelfs alleen de rode) door te knippen – dat doet toch gewoon het alarm afgaan. Er zijn geen batterijen die u regelmatig moet vervangen, en afgezien van de eerste installatie is het een relatief goedkoop systeem.

Upgraden met een alarmovername

Het overnemen van een alarmsysteem is een vrij eenvoudig proces. Voor de sensoren en bedrading is het vooral een reparatieklus – alleen de kapotte elementen worden vervangen. Het hart van de overname gebeurt op twee plaatsen: de oude metalen doos waar je bedieningspaneel in zit, en het lelijke oude toetsenbord aan de muur. Het verouderde paneel in uw box wordt vervangen door een paneel dat past bij het nieuwe toetsenbord, waardoor uw oude sensoren worden gekoppeld aan een nieuwe interface. Uw nieuwe keypad maakt vaak gebruik van mobiele communicatie om met uw smartphone te praten, waardoor u uw alarmsysteem kunt bedienen via een eenvoudige app.

Nieuwe functies

Het nieuwe toetsenbord met aanraakscherm biedt gloednieuwe functies bovenop de basisfuncties van het origineel. U kunt vertragingen en schema’s instellen om uw beveiligingssysteem automatisch te activeren, wanneer u overdag vertrekt of ’s nachts wilt inleveren. U kunt uw beveiligingssysteem ook verbinden met uw domoticasysteem zoals Amazon Alexa of Google Home, zodat u spraakopdrachten kunt gebruiken om uw alarmsysteem en uw verlichting in of uit te schakelen.

Aanbieders van draadloze alarmsystemen kunnen een bedrade alarmovername uitvoeren, zodat u draadloze sensoren of toetsenborden aan uw bestaande systeem kunt toevoegen. Bij een draadloze overname sturen lokale alarmbedrijven uw deur- en raamsensoren naar een draadloze vertaler die de signalen naar een draadloos touchscreen-toetsenbord stuurt. Sommige sensoren kunnen echter niet veilig worden vertaald – hoewel bewegings- en rookmelders technisch gezien zullen worden geïntegreerd met uw nieuwe draadloze paneel, lopen ze een vrij groot risico dat de zekering doorbrandt omdat ze te veel stroom verbruiken. Wie meer wil dan deur- en raamsensoren, wil geen draadloos systeem.

Componenten van alarmsystemen

De beste beveiligingssystemen voor bedrijven hebben een aantal belangrijke eigenschappen gemeen: ze zijn robuust, moeilijk te omzeilen en afgestemd op de behoeften van het betreffende bedrijf. Inbraakalarmen zijn er in veel verschillende soorten en maten, dus u wilt een op maat gemaakte opstelling bouwen die aan uw individuele behoeften voldoet. Ongeacht hoe ze zijn ingesteld, elk commercieel beveiligingssysteem zou deze onderdelen moeten hebben:

Controlepaneel

Alle inbraakalarmsystemen hebben een speciaal bedieningspaneel. Het bedieningspaneel is het brein van het systeem – alles is bedraad of draadloos verbonden met het bedieningspaneel.

Toetsenbord

Alarmsysteem Paneel
Dit is uw interface voor het systeem. Meestal geplaatst bij de hoofdingang of bij belangrijke controleposten, kunt u met deze pad het systeem in- en uitschakelen en krijgt u vaak tweerichtingscommunicatie met uw meldkamer van het beveiligingssysteem.

Deur- en raamcontacten

alarmcontactsensor
Dit zijn meestal magnetische sensoren die verbinding maken van de deur naar de stijl of het raam naar de muur. Als het sensorcontact wordt verbroken, bijvoorbeeld door het openen van een deur of raam, wordt het alarm geactiveerd.

Glasbreukdetectoren Glasbreukdetectoren
zijn geluidsdetectoren die luisteren naar de precieze frequentie van brekend glas. Deze sensoren kunnen het alarm activeren bij binnenkomst, zelfs als de raamcontactsensor wordt overbrugd.

Bewegingsdetectoren
De meeste bewegingsdetectoren binnenshuis bevatten passieve infraroodtechnologie (PIR) die alleen de verplaatsing van lichaamswarmte oppikt. Dit voorkomt valse alarmen, aangezien spinnenwebben en insecten geen PIR-bewegingen veroorzaken. Bewegingsdetectoren voor buiten gebruiken passieve infrarood- en microgolftechnologie om indringers te vangen zonder vals alarm te krijgen van eekhoorns en andere kleine dieren.

Sensoren voor systeemonderbrekingen
De beste inbraakalarmsystemen voor bedrijven hebben in hun systemen ingebouwde fail-safes om zichzelf te beschermen tegen sabotage. Een onderbrekingssensor activeert een waarschuwing als een deel van het systeem offline wordt gehaald, stroom verliest of om welke reden dan ook niet reageert op een ping.

Hoe rookmelders werken
Beide soorten rookmelders bevatten een voeding, een detector en een elektronische claxon of sirene. De voeding kan een batterij zijn of een kabel die is aangesloten op een andere stroombron, meestal die van het gebouw. De claxon wordt gebruikt om een ​​brand aan te geven of een bijna lege batterij aan te geven met respectievelijk schrille sirenes of een intermitterende reeks oorverdovende piepgeluiden. Het detectiemechanisme is afhankelijk van het type brandend voorwerp waarvoor het alarm ontworpen is.

Ionisatie Rookmelders

In een ionisatie rookmelder wordt lucht geïoniseerd door een licht radioactief element (gewoonlijk americium-241). De alfadeeltjes die door het americium worden uitgestoten, laden luchtdeeltjes die de ionisatiekamer in mogen stromen. De geladen luchtdeeltjes bewegen tussen twee geladen platen volgens hun nieuwe positieve of negatieve lading, waardoor een elektrisch circuit wordt voltooid. Dit kan tegelijkertijd in zowel een afgesloten controlebuis als een open gedeelte. De controlebuis wordt gebruikt om een ​​basislijn te bepalen, terwijl het gebied open voor de omgevingslucht wordt gebruikt om branden te detecteren. Wanneer rook de detector binnendringt, hecht de geïoniseerde lucht zich aan de rookdeeltjes, waardoor het circuit wordt verbroken en een alarm wordt verzonden. Ionisatiedetectoren zijn het beste in het detecteren van branden die vlammen produceren in tegenstelling tot smeulende branden.

Foto-elektrische rookmelders

Foto-elektrische (of optische) sensoren daarentegen gebruiken een lichtstraal om veranderingen in de lucht te detecteren. Het licht kan zichtbaar, infrarood of ultraviolet zijn en detecteert rook op basis van de lichtverstrooiing die optreedt wanneer rook het licht gedeeltelijk belemmert. Er zijn twee typen van deze optische detectoren: in de ene wordt het licht in de sensor gericht en klinkt het alarm wanneer het ontvangen licht door verstrooiing onder een bepaalde drempel valt. Bij de tweede, meer gebruikelijke soort, ontvangt de sensor alleen licht dat wordt gereflecteerd door rook en wordt geactiveerd wanneer het gereflecteerde licht boven een aanvaardbaar niveau komt. Alle foto-elektrische rookmelders reageren beter op langzaam beginnende, smeulende branden dan ionisatiemelders, maar ondanks enige moeite kunnen ze ook vlammende, snelgroeiende branden detecteren.

Geïntegreerde alarmen

Residentiële rookmelders zijn vaak stand-alone, batterijgevoede eenheden die aan het plafond worden gemonteerd, maar ze kunnen ook worden aangesloten op de stroomvoorziening van uw huis. Ook is het mogelijk om ze draadloos of bekabeld aan te sluiten op je inbraakalarm. Door ze in uw alarmsysteem te integreren, krijgt u meer controle over uw systeem en kunt u ze vanaf uw alarmtoetsenbord bewaken.

Er zijn een paar soorten bewegingsdetectoren beschikbaar voor beveiligingssystemen, maar deze vallen in twee verschillende categorieën: passief en actief. Actieve systemen meten de aanwezigheid van objecten door een of ander signaal te verzenden en te ontvangen, terwijl passieve systemen simpelweg wachten op veranderingen.

Passieve infrarood bewegingsdetectoren

De meest voorkomende zijn passieve infrarood- of PIR-sensoren die snelle veranderingen in het infraroodspectrum detecteren. Warmte van objecten en mensen wordt uitgezonden als infrarood licht, onzichtbaar voor het menselijk oog maar detecteerbaar door PIR. De meeste PIR-sensoren gebruiken Fresnel-lenzen die zijn gerangschikt om het infraroodlicht in de sensor te focussen, en wanneer een snelle verandering in het gezichtsveld wordt gedetecteerd, wordt er een signaal uitgezonden. Zeer langzame veranderingen activeren de sensor echter niet, dus het is theoretisch mogelijk om ze te dwarsbomen door heel langzaam te bewegen. In de praktijk is deze drempel onmogelijk om direct te bepalen, en beveiligingsbewegingsdetectoren zijn nooit het enige systeem dat moet worden uitgeschakeld, dus het verslaan van een PIR is moeilijk. De PIR kan worden bevestigd aan een stil alarm, schijnwerpers, een sirene of een camera om het beveiligingssysteem te activeren.

Actieve bewegingsdetectoren

Actieve bewegingsdetectoren komen minder vaak voor, maar zijn nog steeds nuttig voor beveiligingsdoeleinden. Sommigen gebruiken een zender die een lichtstraal door een gang of kamer naar een lichtgevoelige receptor stuurt. Als de straal wordt onderbroken, zendt de sensor een signaal uit, net zoals een PIR dat zou doen. Deze worden vaak gezien aan de onderkant van garagedeuren van woningen en fungeren als een soort veiligheidsschakelaar; als een persoon of object de balk overschrijdt, stopt de deur met bewegen.

Andere actieve sensoren gebruiken gereflecteerde ultrasone golven om de omgeving te meten. Sonardetectoren zenden een geluidsgolf uit en meten de tijd en intensiteit van hun terugkeer – een verandering in een van beide activeert het alarm, activeert de camera of waarschuwt u op een andere manier voor een mogelijke indringer. Een vergelijkbare sensor gebruikt radar op dezelfde manier. Radiomicrogolfpulsen worden uitgezonden, getimed en bij terugkeer gemeten.

Beveiligingscamera’s als bewegingsdetectoren

De huidige bewakingscamera’s kunnen ook worden gebruikt als bewegingsdetectoren door rudimentaire videoanalyses. Op het bedieningsscherm wordt een virtuele lijn of doos aangewezen en wanneer de camera een object detecteert dat dat gebied overschrijdt, binnengaat of verlaat, kan een willekeurig aantal signalen worden verzonden. De camera kan beginnen met opnemen, lichten aanzetten, een sirene of stil alarm activeren of je een melding sturen. Geavanceerde analyses kunnen worden ingesteld om alleen te reageren wanneer een persoon of voertuig het gebied betreedt, waardoor valse alarmen worden verminderd of geëlimineerd. Het gebruik van uw beveiligingscamera’s als bewegingsdetectoren kan de complexiteit van uw systeem verminderen, maar u beperkt mogelijk uw beveiligingssysteem als u geen onafhankelijke bewegingssensoren heeft.

Paniek Knoppen

Paniekknoppen zijn er in verschillende soorten en maten, maar ze hebben allemaal hetzelfde doel: ze stellen je in staat om onmiddellijk de autoriteiten te roepen. Net als geverifieerde alarmen behandelt de politie paniekalarmen als lopende oproepen. Andere alarmen die door uw inbraakalarm worden verzonden, krijgen minder snel een reactie met hoge prioriteit dan een noodwaarschuwing, omdat de kans groter is dat het een vals alarm is.

Banken en drukbezochte kantoren maken meestal gebruik van op het bureau gemonteerde paniekknoppen die vast zijn aangesloten op het inbraakalarm van het gebouw. Deze stille alarmen worden vaak gebruikt wanneer gevaarlijke mensen overlast beginnen te veroorzaken. Een paniekknop die net boven het bureau van de receptioniste in de muur is verborgen, kan snel een vluchtige situatie verspreiden lang voordat deze anders zou zijn gemeld.

Stil of sirene?

Zoals hierboven vermeld, maken commerciële paniekknoppen vaak verbinding met stille alarmen, maar er zijn gevallen waarin u een luide sirene wilt om indringers af te weren. Banken willen over het algemeen dat hun paniekknoppen stil zijn, omdat sirenes gewapende overvallers kunnen verergeren of provoceren. Hetzelfde geldt voor kantoren en winkelruimtes – gewelddadige uitbarstingen in besloten ruimtes lopen meestal niet goed af. Aan de andere kant kunnen grotere campussen met meerdere uitgangen een akoestisch alarm vereisen. Als er zich een incident voordoet, worden mensen in andere kamers of gebouwen gewaarschuwd en kunnen ze evacueren of afsluiten.

Andere paniekknoppen zijn ontworpen om overal mee naartoe te nemen, meestal aan een koord, ketting, sleutelhanger of zelfs een polsbandje. Ze zijn vrijwel identiek aan medische waarschuwingsknoppen en kunnen daarom voor dezelfde doeleinden worden gebruikt. Deze persoonlijke paniekknoppen zijn vooral handig voor grote bedrijven of andere campussen waar overal een gevaarlijke situatie kan ontstaan. Een ingebedde paniekknop zal niet veel goeds doen als er niemand is om erop te drukken.

Bedrijven voor commerciële alarmbewaking: heeft u ze nodig?

Als uw alarmsysteem eenmaal werkt, neemt u dan een abonnement op een bewakingsservice? Met de meeste bewakingspakketten van commerciële alarmbewakingsbedrijven heeft u 24/7 toegang tot een ondersteuningscentrum dat reageert op eventuele waarschuwingen of alarmen. Zij kunnen bij een vals alarm de hulpdiensten inschakelen of het systeem uitschakelen.

Dit heeft de voordelen dat menselijke ogen op uw faciliteit worden gericht, waardoor uw beveiligingssysteem wordt verbeterd door verspilde energie aan valse alarmen te elimineren. Bewakingsagenten waarschuwen de lokale autoriteiten onmiddellijk zodra een misdrijf is ontdekt, en zorgen ervoor dat ze ter plaatse komen en de misdaad op tijd stoppen.

Aanbieders van alarmsystemen zouden deze moderne alarmfuncties moeten aanbieden. Als je aan inbraakalarmen denkt, denk je waarschijnlijk aan deur- en raamsensoren die worden aangestuurd door een blokkerig beige toetsenbord met 10 knoppen. Hoewel je technisch correct bent – ​​dat is inderdaad een alarmsysteem – is het niet de moderne standaard.

Volgens de kalender verouderen die toetsenborden. Met de technologie die vandaag beschikbaar is, zijn ze archaïsch. Het moderne beveiligingssysteem ziet eruit alsof iemand een extra grote smartphone of tablet aan de muur heeft gehangen, en ze werken ook ongeveer zo – ze doen zoveel meer dan het toetsenbord.

Als u op zoek bent naar aanbieders van alarmsystemen, loont het om er een te kiezen die ernaar streeft om op de hoogte te blijven van de alarmtechnologie.

5 redenen om te upgraden naar een modern inbraakalarm
1. Intuïtieve interface
Niet alleen zijn uw instellingsopties beperkt op een oud drukknoppaneel, ook uw mogelijkheid om ze te wijzigen. In het beste geval is het misschien moeilijk om erachter te komen of u de handleiding bij de hand hebt of niet. In het slechtste geval kunt u uw systeem er per ongeluk van overtuigen dat u een inbreker bent die ermee probeert te knoeien.

Moderne alarmtoetsenborden hebben daarentegen de geruststellende vertrouwdheid van een touchscreen, waarbij alle informatie en menu-opties duidelijk voor u worden weergegeven. De instellingen zijn gemakkelijk te begrijpen en slechts een veeg of tik weg in plaats van begraven in scrollende menu’s.

2. Moderne functies
De nieuwe touchscreens ondersteunen inschakelvertragingen – het alarm zal een bepaalde tijd niet afgaan nadat je het hebt ingeschakeld om te vertrekken, en bij sommige kun je die tijd verlengen als je de deur nog niet hebt geopend. Ze kunnen zelfs uw alarmen voor u instellen volgens een regelmatig schema. Programmeer het met uw routine en het systeem zal zichzelf precies inschakelen wanneer u dat wilt.

3. Systeem uitschakelen Foto’s
Wilt u weten wie wanneer uw systeem in- en uitschakelt? Qolsys maakt een toetsenbord genaamd IQ Panel 2 met een kleine camera op het frame. Elke keer dat het systeem wordt in- of uitgeschakeld, maakt het toetsenbord een mooie, schone foto van degene die het heeft gedaan. De beste eigenschap van de IQ2 is de mogelijkheid om automatisch in en uit te schakelen met Bluetooth op uw smartphone.

4. Mobiele connectiviteit
Uw oude alarmsysteem is op zichzelf staand en alleen toegankelijk via het fysieke toetsenbord. Hoewel dit mooi en veilig is, is het erg onhandig als je het vanuit de andere kamer of buiten wilt gebruiken.

Hier ontmoeten je nieuwe touchpad en smartphone elkaar. Je telefoon kan al verbinding maken met al het andere in je huis – waarom niet je alarmsysteem? Door simpelweg een app te gebruiken, kunt u uw systeem op afstand in- of uitschakelen, de instellingen wijzigen of zelfs inchecken terwijl u weg bent. Je telefoon is niet het enige apparaat dat je kunt koppelen met je nieuwe systeem – de app kan het koppelen aan je smartwatch, je Amazon Alexa- of Google Home-apparaat, of zelfs je Apple TV of Amazon Fire TV.

5. Verbinding maken met uw Smart Home
De nieuwe systemen maken ook verbinding met uw Z-wave smart home automatiseringssysteem – welke automatisering u ook heeft aangesloten op deursloten of verlichting, een modern touchscreen kan ermee communiceren en zelfs fungeren als het belangrijkste bedieningspaneel. Wil je een handig schema opstellen dat je lichten voor de avond dimt en je deuren op slot doet? Je oude toetsenbord kon dat niet, maar je nieuwe wel.

Hoe de app u veilig houdt
Smart Home Security Devices geven een nieuwe vorm aan de manier waarop mensen hun huis beschermen en bieden hen alles-in-één, geïntegreerde oplossingen die eenvoudig en op afstand kunnen worden bediend vanaf hun smartphone of tablet. In het verleden kon het in- of uitschakelen van uw alarmsysteem alleen worden gedaan vanaf het toetsenbord van het bedieningspaneel, ergens in huis geplaatst. Met de komst van slimme beveiligingssystemen, zoals de Alarm app , kunt u nu overal en altijd uw huisbeveiliging in- en uitschakelen en inchecken vanaf uw telefoon. Laten we eens kijken hoe de Alarm-app werkt en welke functies en functies deze biedt.

Gebruiksgemak en onderlinge verbondenheid

Het instellen en gebruiken van de Alarm.com-app is zo eenvoudig en gebruiksvriendelijk als maar kan. Download de app op je telefoon of tablet en koppel hem via de cloud aan je smart home beveiligingssysteem, en je bent klaar om te gaan. Het is zo simpel. Van daaruit kunt u niet alleen uw Alarm.com-beveiligingssysteem bedienen, maar ook alle aangesloten, geïntegreerde apparaten zoals slimme lampen, thermostaten en slimme sloten – die allemaal zijn verbonden via Bluetooth of een andere connectiviteitsstandaard , zoals Z-Wave.

Het huis op afstand in- en uitschakelen
Ooit vergeten uw beveiligingssysteem in te schakelen voordat u het huis verlaat? De app lost dat probleem op, omdat u eenvoudig kunt inloggen en het systeem op elk gewenst moment kunt inschakelen vanaf uw telefoon. Als je hem ooit op afstand moet uitschakelen, bijvoorbeeld om bezoekers binnen te laten terwijl je weg bent, kan dat net zo gemakkelijk.

Evenzo, als u bepaalde huishoudelijke apparaten vergeet uit te schakelen, zoals uw verlichting of thermostaat, kunt u dat ook doen met de app, dankzij de enorme hoeveelheid slimme thuisintegratie waartoe hij in staat is.

Notificaties & Alerts

De app heeft ook een breed arsenaal aan notificaties en alerts ingebouwd, variërend van herinneringen dat je vergeten bent de voordeur op slot te doen (wat dan op afstand gedaan kan worden via de app) tot no-show alerts, die vertelt u of iemand die had moeten arriveren om het alarm uit te schakelen (bijvoorbeeld een kind dat terugkeert van school of de oppas) niet komt opdagen. De app kan u ook waarschuwingen sturen om u op de hoogte te stellen wanneer deuren zijn geopend en geopend, zodat u de meldingen kunt negeren als het een geautoriseerde gebruiker is of het alarm laat afgaan als dit niet het geval is.

Een andere innovatieve functie die de app biedt, zijn gebruikerscodes, dit zijn aangepaste 4-cijferige of 6-cijferige codes die aan bepaalde gebruikers kunnen worden toegewezen. Uw hondenuitlater kan zijn of haar eigen gebruikerscode hebben, net als uw kinderen of de schoonmakers. Wanneer deze unieke gebruikerscode wordt gebruikt om het systeem uit te schakelen en het huis binnen te gaan, zal de app u precies laten weten wie er wanneer is binnengekomen.

Smart Signal: verifieer alarmen vanaf uw telefoon. Alarm heeft onlangs ook hun nieuwe Smart Signal-functie onthuld, die dient als een directe verbinding met uw alarmmeldkamer en een hele reeks nieuwe functies in de app ontgrendelt. Deze omvatten een paniekwaarschuwingsfunctie, evenals de mogelijkheid om snel een geactiveerd alarm te verifiëren of een vals alarm te annuleren – allemaal met knoppen die handig in de app zijn geplaatst. Elke knop stuurt onmiddellijk een slim signaal naar de meldkamer, zodat ze kunnen reageren of contact kunnen opnemen met de autoriteiten als dat nodig is. Paniekwaarschuwingsmodus is ook volledig stil op de fysieke locatie van het alarm, om verdere alarmerende indringers te voorkomen.

Bewaking op afstand via de app

Een van de beste voordelen van de app is ook de mogelijkheid om de videofeed van uw met wifi verbonden slimme beveiligingscamera’s op afstand en rechtstreeks in de app te bewaken. Met deze functionaliteit kunt u op elk gewenst moment virtueel binnenlopen, eventuele storingen melden en zelfs zien wie er voor de deur staat via uw deurbelcamera.

Met de juiste instellingen kunt u ook uw videofeed opnemen wanneer er activiteit wordt gedetecteerd, zodat u een opgenomen video kunt bekijken van het exacte moment dat er iets gebeurde. Zien wie de oprit opreed en een foto van hun kenteken krijgen of zien wie er aanbelde – achteraf.

De beeldsensor  maakt stilstaande beelden van uw huis en verzendt deze naar de app via een speciale mobiele verbinding. Hierdoor kunt u verbonden blijven, zelfs wanneer de stroom uitvalt of een ander noodgeval uw wifi verbreekt. Bovendien heeft de beeldsensor een batterijlevensduur van 3 jaar, zodat u weet wat er in uw huis gebeurt en u zich nooit zorgen hoeft te maken over het vergeten van de batterijen. Gebruik het om op elk moment in te checken, net als videobewaking op afstand, of gebruik het wanneer zich een noodsituatie voordoet; de beeldsensor wordt automatisch geactiveerd bij calamiteiten zoals inbraak en brandalarm.

Geo-services voor handige bediening
Hoewel niet strikt gericht op beveiliging, is de Geo-services een ​​uiterst handige functie die het gebruik van uw slimme beveiligingssysteem veel gemakkelijker kan maken. Met Geo-Services kunt u aangepaste, automatische waarschuwingen en functies instellen die worden bepaald door uw fysieke locatie. Als uw telefoon bijvoorbeeld een bepaald geografisch gebied verlaat zonder dat het systeem is ingeschakeld, ontvangt u een waarschuwing of wordt de deur automatisch voor u op slot gedaan. Je kunt het ook instellen om te detecteren wanneer je op weg naar huis bent en het systeem uit te schakelen, de thermostaat hoger te zetten, enz.

Bedrade versus draadloze inbraakalarmen

10 redenen waarom u een bekabeld alarmsysteem zou moeten overwegen
Bij het beveiligen van een commerciële faciliteit of kantoorgebouw zijn bekabelde systemen meestal een betere oplossing dan draadloze systemen. Ze zijn betrouwbaarder en effectiever, terwijl ze nog steeds in staat zijn tot veel van dezelfde krachtige systeemfuncties waarmee draadloze alarmsystemen worden geleverd. Hier zijn 10 redenen waarom u een bekabeld alarmsysteem zou moeten overwegen.

1. Betrouwbaar over lange afstanden
Als u een magazijn of andere grote faciliteit beheert, heeft u een beveiligingssysteem nodig dat grote gebieden bestrijkt. Draadloze systemen zijn misschien eenvoudiger te installeren, maar in dit geval is een bekabeld systeem wellicht de slimmere keuze; draadloze systemen kunnen het signaal over lange afstanden verliezen als sensoren te ver van het bedieningspaneel verwijderd zijn. Bedrade systemen hebben dit probleem niet, waardoor ze een effectievere oplossing zijn voor magazijnbeveiliging.

2. Niet beïnvloed door muren, beton of metaal
Draadloze signalen worden gemakkelijk geblokkeerd door zware en dikke materialen zoals beton en metaal in muren en andere constructies; signalen gaan om objecten heen, niet er doorheen, en het effectieve bereik van objecten of muren kan het effectieve bereik drastisch verminderen. Bedrade systemen lopen hier niet tegenaan; als de bekabeling fysiek tussen de sensor en het bedieningspaneel kan lopen, heb je een veilige verbinding.

3. U kunt een bekabeld alarm overnemen
Wanneer u een bedraad systeem in uw gebouw installeert, zit u niet vast aan één alarmsysteem of fabrikant; de bedrading kan later worden toegeëigend via een bedrade alarmovername. De nieuwe commerciële alarmbedrijven nemen de service en bewaking over, gebruiken de oude bedieningspanelen en sensoren of installeren indien nodig nieuwe, allemaal zonder de bestaande bedrading aan te passen. Draadloze systemen kunnen ook worden overgenomen, maar bedrade systemen bieden meer flexibiliteit.

4. Ze werken met draadloze componenten
Als een situatie draadloze sensoren of camera’s vereist, zijn de meeste bedrade systemen nog steeds compatibel met hen, waardoor er meer flexibiliteit is voor het maken van alarmsystemen. De PowerSeries Neo-systemen van DSC zijn bijvoorbeeld ontworpen om zowel bekabelde als draadloze zones te ondersteunen.

5. Schaalbaar
Bedrade beveiligingssystemen kunnen worden geschaald om magazijnen of faciliteiten van bijna elke grootte te dekken, in tegenstelling tot draadloze systemen, die over het algemeen slechts een beperkt aantal sensoren en hardware kunnen ondersteunen.

6. Geen batterijen
nodig Bekabelde systemen werken op stroomkabels, waardoor het niet meer nodig is om batterijen te vervangen of het batterijniveau te controleren. Als u vergeet de batterijen te vervangen, kan uw installatie onbeveiligd en kwetsbaar worden voor inbraken; bedrade alarmsystemen gebruiken gewoon de hoofdvoeding van het gebouw.

7. Niet kwetsbaar voor draadloze interferentie
Draadloze alarmsystemen die gebruikmaken van RF- of mobiele signalen worden gemakkelijk beïnvloed door interferentie van andere draadloze apparaten, zoals radio’s. Bedrade systemen zijn hier niet vatbaar voor en blijven functioneren tenzij de bedrading zelf fysiek beschadigd is.

8. Minder kwetsbaar voor hacken
In het zeldzame geval van een poging tot hacken zijn bekabelde alarmsystemen veiliger dan draadloze systemen. Er is bijna geen manier om het systeem te hacken, en een inbreker of hacker zou fysiek de draden moeten aftappen of verbinding moeten maken met het alarmpaneel – veel complexer en moeilijker dan het onderscheppen van een draadloos signaal of Wi-Fi-netwerk – of door draden fysiek door te knippen .

9. Ze ondersteunen
meerdere toetsenborden Met een bedraad alarmsysteem kunnen meerdere toetsenborden worden ingesteld op verschillende locaties in het gebouw, waardoor meerdere systeemtoegangs- en controlepunten worden gecreëerd waar u uw systeem kunt in- en uitschakelen, instellingen kunt wijzigen en systeemparameters gemakkelijk kunt aanpassen in grote faciliteiten.

10. Slim en handig
Vind je het idee van externe toegang en weergave via een mobiele app en andere slimme functies die draadloze systemen bieden leuk? Bedrade systemen hebben ze ook; bekabelde systemen en toetsenborden van DSC, Honeywell en andere topfabrikanten ondersteunen toegang op afstand en een verscheidenheid aan handige, slimme en intelligente functies.

10 redenen waarom u een draadloos alarmsysteem zou moeten overwegen

Als het tijd is om een ​​nieuw beveiligingssysteem voor uw bedrijf te installeren, wilt u misschien kijken naar draadloze alarmsystemen. Draadloze alarmen zijn om verschillende redenen uitstekende keuzes – en niet alleen omdat ze er gestroomlijnder uitzien.

Bedrade alarmsystemen zijn lange tijd het meest gebruikte systeem geweest voor de meeste commerciële toepassingen – en zijn dat in veel gevallen nog steeds. Maar met de verspreiding en voortdurende verbeteringen van draadloze systemen, zijn er veel situaties waarin een draadloos alarmsysteem geschikt kan zijn voor de beveiligingseisen en het budget van uw gebouw of faciliteit.

Hier zijn 10 redenen waarom u een draadloos alarmsysteem voor uw bedrijf zou moeten overwegen.

1. Eenvoudig te installeren
Dit is over het algemeen de reden waarom bedrijven (en huiseigenaren) kiezen voor draadloze alarmsystemen. Ze hebben geen fysieke bekabeling nodig, wat betekent dat ze veel eenvoudiger en sneller te installeren zijn dan bekabelde systemen; het is niet nodig om delen van de muur uit te trekken of buizen aan te brengen. Plaats in plaats daarvan de draadloze sensoren op de juiste locaties, zet ze aan en zet ze binnen enkele minuten in plaats van dagen aan.

2. Praktisch en gebruiksvriendelijk

Door het ontbreken van draden zijn draadloze alarmsystemen praktische en gemakkelijke oplossingen voor gebieden waar kabels onpraktisch zijn en in de weg zitten. U plaatst sensoren precies daar waar ze het meest nodig zijn, verplaats ze wanneer de prioriteiten veranderen, en plaatst het toetsenbord daar waar het gemakkelijk toegankelijk is – zonder al te veel kabels.

3. Goedkoper dan bedrade alarmsystemen Dankzij hun lagere installatiekosten zijn draadloze alarmsystemen over het algemeen veel goedkoper dan hun bedrade tegenhangers. Het kan moeilijk zijn om de kosten van een bekabelde installatie te rechtvaardigen voor kleine ruimtes of faciliteiten – waar misschien maar een paar sensoren nodig zijn – maar draadloze systemen zijn een praktisch alternatief. Ze zijn perfect voor kleine commerciële ondernemingen en faciliteiten die niet hoeven te investeren in zware beveiligingssystemen.

4. Eenvoudig te plaatsen en te verplaatsen
Draadloze sensoren, bewegingsdetectoren en camera’s kunnen overal in uw gebouw of pand worden verplaatst en geplaatst. Gebruik ze om de configuratie en instellingen te maken die voldoen aan de eisen van uw bedrijf. Als die behoeften veranderen, kunt u de sensoren eenvoudig naar wens verplaatsen.

5. Kan eenvoudig worden uitgebreid
Draadloos beveiligingssysteem is misschien niet zo schaalbaar als bekabelde systemen – die vaak honderden sensoren en bewegingsdetectoren kunnen bevatten – maar ze zijn nog steeds gemakkelijk uit te breiden; het toevoegen van meer apparaten is eenvoudig en het aantal sensoren dat een bedieningspaneel kan bevatten, wordt voortdurend uitgebreid. Creëer het systeem naar uw wensen, maar u kunt er zeker van zijn dat het vervolgens kan worden toegevoegd en aangepast aan uw veranderende behoeften.

6. Het zijn slimme draadloze alarmsystemen die gebruikmaken van de nieuwste draadloze beveiligingstechnologie, waarbij protocollen zoals Z-Wave worden gebruikt om te communiceren tussen smart home-functies en het bedieningspaneel in plaats van bekabeling. Dit betekent dat ze klaar zijn voor integratie met slimme huisautomatisering, waardoor u volledige toegang krijgt tot zowel het beveiligings- als het huissysteem vanaf een enkele interface en zonder de fysieke beperkingen van kabels.

7. Nieuwste beveiligingstechnologie
Naarmate meer en meer gebruikers overstappen op draadloze alarmsystemen, blijven fabrikanten innoveren. Ze creëren nieuwe technologieën en verbeteren de huidige om hun draadloze systemen veiliger, slimmer en gebruiksvriendelijker te maken. Recente innovaties omvatten veilige draadloze protocollen zoals PowerG of DSC’s driestaps visuele, audio- en sequentiële verificatie.

8. Werk tijdens stroomuitval
Als er geen back-upvoeding aanwezig is, werken bekabelde alarmsystemen niet tijdens stroomuitval of als de stroomtoevoer uitvalt. Draadloze alarmsystemen gebruiken batterijstroom om dit te voorkomen; het bedieningspaneel heeft batterijvoeding als back-up in geval van stroomuitval, terwijl de sensoren en apparaten altijd op batterij werken.

9. U kunt het snoer niet doorknippen
Traditioneel communiceren bedrade alarmsystemen met de meldkamer via een vaste lijn – die kan worden doorgesneden, waardoor het systeem van de service wordt losgekoppeld. Een van de vele innovaties van draadloze alarmsystemen was de introductie van een mobiele verbinding waarmee met de meldkamer kon worden gecommuniceerd, waardoor het onmogelijk werd de communicatielijn te verbreken.

10. Overdraagbaar naar nieuwe locaties
Een belangrijke reden om een ​​draadloos alarmsysteem te overwegen, is het gemak bij verhuizing naar nieuwe locaties. Als uw bedrijf moet verhuizen, kunt u het alarmsysteem fysiek “inpakken” en naar het nieuwe gebouw verhuizen. Of u kunt het systeem naar verschillende locaties in het pand verplaatsen om de plek te vinden waar ze het nuttigst zijn.

Hoe te kiezen tussen een bedraad of draadloos alarmsysteem?
Als je niet zeker weet of een bekabeld of draadloos alarmsysteem beter voor je is, kan praten met een professionele alarminstallateur de juiste stap voor je zijn. Commerciële alarmbedrijven kunnen het meest nauwkeurige en uitgebreide beeld krijgen van wat uw beveiligingsbehoeften zijn, rekening houden met eventuele extra installatiestappen (zoals het installeren van bedrading in uw huis of bedrijf, als die er niet is) en u helpen bij het vinden van de juiste systeem voor uw budget en omstandigheden. Als betrouwbaarheid en budget prioriteiten zijn, ben je waarschijnlijk beter af met een bekabeld systeem, terwijl een draadloos systeem waarschijnlijk beter zal zijn als gemak, toegang op afstand en slimme thuisintegratie belangrijker zijn.